WHO: Shifa-sykehuset i Gaza er ikke lenger funksjonelt

Israelske soldater i Gaza, november 2023. Foto: IDF

DET STØRSTE SYKEHUSET i Gaza mangler mat og vann, er nesten helt uten elektrisitet og ikke lenger fungerende, melder Verdens helseorganisasjon. Personell ved sykehuset som har klart å komme i kontakt med FN-organisasjonen sier det er umulig for noen å flykte fra al-Shifa, at antallet pasienter som omkommer der stiger brått, og spør hvordan verden kan være vitne til at det som skal være trygge tilfluktssteder for syke og sårede blir åsteder for død, ødeleggelse og fortvilelse. Israels jakt på Hamas foregår tett på sykehuset, slik at det er stadig bomber som slår ned i området i tillegg til kampene som foregår i gatene, og ifølge israelske myndigheter skjuler terroristgruppen et kommandosenter i sykehuset, samt i tuneller under det. Det er ikke fremlagt bevis og har ikke vært mulig for uavhengige instanser å ettergå dette. Israels president Isaac Herzog hevder i et intervju at sykehuset er fullt operasjonelt. AP News/Reuters/BBC News/Al Jazeera

EN NORSK STATSBORGER skal være drept i Gaza. Det er antatt at rundt 250 norske statsborgere befinner seg i det palestinske territoriet, halvparten av dem barn, og det fortsatt ikke klart når noen av dem får evakuere. Minst 826 utlendinger slapp ut av Gaza gjennom grensepasseringen til Egypt søndag, ifølge egyptiske grensevakter. 80 svensker skal være klarert til å evakuere i dag. 

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.