WHO frykter 20 000 omkomne i Tyrkia og Syria

MYNDIGHETENES TALL FOR antall omkomne etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria har passert 4300 og er fortsatt ventet å stige. Minst 2921 er bekreftet døde i Tyrkia, ifølge landets nødhjelpsetat; 1444 er bekreftet døde i Syria av myndighetene i Damaskus. Nødhjelporganisasjonen Hvite hjelmer melder dessuten om at minst 733 er omkommet i områder av landet som kontrolleres av opprørsgrupper. Det er ikke usannsynlig at det totalt har omkommet 20 000 mennesker i jordskjelvet mandag, sier Verdens helseorganisasjon. 14 483 mennesker er så langt meldt skadet.

Ifølge et tyrkisk nyhetsbyrå har rundt 5600 bygninger kollapset i de ti tyrkiske provinsene som er hardest rammet av skjelvet. Fortsatt pågår et intenst arbeid for å redde overlevende ut av ruiner, men reportere melder om stor frustrasjon med myndighetenes sene respons ii Hatay-provinsen, Tyrkias sydligste. Redningsarbeidet kompliseres dessuten av såvel vinterkulde som etterskjelv; i Syria også av infrastruktur som er skadet i krigen.

Nye rystelser kraftige nok til å rive bygninger fant sted sentralt i Tyrkia så seint som i dag tidlig. The Guardian/AFP/Al Jazeera/VG (NTB)

NORD-KOREANSK CYBERAKTIVITET blir stadig mer sofistikert, går ofte etter forsvars- og luftfartshemmeligheter. Dessuten

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.