Wara vil bruke «terrorlovgivning» mot gjengene, men det er ikke så enkelt

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) har besøkt danske «ghettoer» for å plukke opp triks i kampen mot gjengkriminalitet her hjemme. I forrige uke presenterte han sine forslag, der spesielt ett ble gjenstand for stor oppmerksomhet: Wara vil utrede muligheten for å forby medlemskap og rekruttering til «kriminelle organisasjoner», fortrinnsvis gjennom en utvidelse av dagens terrorlovgivning. Justisministeren ser for seg at en domstolsprosess leder fram til «hva som er å anse som en kriminell organisasjon». - Hvis hovedformålet er kriminell virksomhet, vil medlemskap i den også være det, uttalte Wara. Forsvarsadvokat: Kritisk til forslaget Forsvarsadvokat John Christian Elden er imidlertid kritisk til […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.