Wagner blir – intensiverer angrepene i Bakhmut

Det hjelp å brumme på Telegram: Den russiske paramilitære gruppa Wagner er lovet nye forsnyninger av våpen og ammunisjon, slik at de blir værende i Bakhmut, hevder leder Jevgenij Prigozjin i dag. Før helga publiserte han en video der han i sterke ordelag kritiserte forsvarsdepartementet i Moskva for å falle Wagner-soldatene i ryggen. Den amerikanske tenketanken ISW mener kranglingen mellom Prigozjin, hærsjef Gerasimov og forsvarsminister Sjojgu viser hvordan ledelsen i Kreml mangler evnen til å kommandere underordnede som Prigozjin (og den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov) og dermed er hensatt til å forhandle med dem. 

Samtidig er artilleribeskytningen av den hardt prøvede Donbas-byen intensivert, og ifølge den ukrainske toppgeneralen i området virker det som om Russland gjør et siste forsøk på å ta over kontrollen før den såkalte Seiersdagen markeres over hele landet i morgen. Fem personer ble dessuten skadet i Kyiv og et matvarelager i Odessa satt i brann etter en ny bølge russiske luftangrep natt til i dag.


INTERESSERT I NYNAZISME: Mauricio Garcia (33), gjerningsmannen bak helgas skyteangrep på et kjøpesenter i Dallas i Texas, bar merker som knyttes til høyreekstrem ideologi. I tillegg har etterforskere funnet some-kontoer de mener kan knyttes til Garcia som uttrykker interesse for nynazisme og

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.