Vladimir Putin ankommet Vietnam – vil trolig ha uformelle samtaler om Ukraina

Vladimir Putin. Foto: Kreml

VLADIMIR PUTIN HAR ANKOMMET Vietnam, og vil i dag ha møter med landets statsminister Pham Minh Chinh og kommunistpartileder Nguyen Phu Trong. Den russiske presidenten søker å forsterke sine bånd til den sørasiatiske staten, men i motsetning til besøket i Nord-Korea – der Putin signerte en forsvarspakt med Kim Jung-un – skal møtene ha fokus på økonomiske, utdanning- og energipolitiske saker, ifølge Kreml. 

Det er imidlertid liten tvil om at det blir diskutert sikkerhetspolitisk samarbeid i uformelle settinger. I en kronikk Putin har fått på trykk i vietnamesiske aviser i anledning statsbesøket, hylles Vietnam for sin «pragmatiske innstilling» til Ukraina-krigen. Formelt har landet stilt seg nøytralt til invasjonen.

Hanoi har tradisjonelt vært en god kunde av russisk våpenindustri, og det er kjent at landet har forsøkt å omgå sanksjonene mot Russland, selv om USA og EU er langt viktigere handelspartnere. Så seint som i september i fjor fikk Vietnam besøk av Joe Biden, som vil at landet skal hjelpe USA å bli mindre avhengig av kinesisk industri. The Guardian/The New York Times

DEN FENGSLEDE RUSSISKE regimekritikeren Vladimir Kara-Murza er overført til en straffecelle med strengere soningsforhold i Sibir, der han ifølge sin advokat skal tilbringe det neste halve året. NRK

I SØR-LIBANON HAR Hizbollah-leder Hassan Nasrallah kommet med nye trusler mot Is...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.