Vindkraft-demonstranter fjernet av politi

DE 13 UNGE AKTIVISTENE som har okkupert resepsjonen i Olje- og energidepartementet i Oslo, ble i 02.30-tiden i natt båret ut. Politiet fikk en begjæring fra Departementenes sikkerhetskontor DSS om å fjerne demonstrantene klokka 22.11, fordi aktivistene skal ha sperret inn- og utgangene. Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg fulgte aksjonen fra utsiden av departementet.

Aksjonistene har protestert mot vindturbin-utbyggingen på Fosenhalvøya i Trøndelag ved å sitte i foajeen siden torsdag, og vil fortsette aksjonen utenfor departementet. Sametingspresident Silje Karine Muotka møtte dem søndag kveld og uttrykte sin støtte. Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier myndighetene trenger mer kunnskap om beiteområdene før vindturbinenes skjebne avklares, selv om de ifølge Høyesterett er oppført i strid med samenes menneskerettigheter. NRK
 

MINST 59 MIGRANTER, DERIBLANT 12 BARN, er omkommet etter at båten deres gikk i oppløsning nær kystbyen Crotone i Calabria-regionen sør i Italia. Rundt 80 er reddet i live, men så mange som 60 kan være

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.