Vindkraft-demonstranter fjernet av politi

DE 13 UNGE AKTIVISTENE som har okkupert resepsjonen i Olje- og energidepartementet i Oslo, ble i 02.30-tiden i natt båret ut. Politiet fikk en begjæring fra Departementenes sikkerhetskontor DSS om å fjerne demonstrantene klokka 22.11, fordi aktivistene skal ha sperret inn- og utgangene. Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg fulgte aksjonen fra utsiden av departementet.

Aksjonistene har protestert mot vindturbin-utbyggingen på Fosenhalvøya i Trøndelag ved å sitte i foajeen siden torsdag, og vil fortsette aksjonen utenfor departementet. Sametingspresident Silje Karine Muotka møtte dem søndag kveld og uttrykte sin støtte. Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier myndighetene trenger mer kunnskap om beiteområdene før vindturbinenes skjebne avklares, selv om de ifølge Høyesterett er oppført i strid med samenes menneskerettigheter. NRK
 

MINST 59 MIGRANTER, DERIBLANT 12 BARN, er omkommet etter at båten deres gikk i oppløsning nær kystbyen Crotone i Calabria-regionen sør i Italia. Rundt 80 er reddet i live, men så mange som 60 kan være savnet, ifølge nødhjelpsarbeidere. Båten forlot Tyrkia for flere dager siden og hadde passasjerer fra Afghanistean, Pakistan, Somalia og Iran. Mange av dem flyktet fra vanskelige forhold, sier Italias president Sergio Mattarella. En av de omkomne skal ha vært en baby som bare var måneder gammel. 

Denne helga forsterket Hellas sin grense mot Tyrkia langs både land og vann med hundrevis av ekstra vakter i påvente av en ny «ankomst-bølge» av mennesker som har mistet hjemmene sine i jordskjelvene i Tyrkia og S...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.