Ville finansiere «rasekrig» med narkosalg: Aksjoner mot høyreekstreme i flere europeiske land

Spansk politi tok beslag i hakekors-flagg, nazi-memorabilia og andre høyreekstreme effekter.
Selv om det virker å ha gått under radaren her hjemme (om enn ikke i Sverige), har politiet i tre europeiske land de siste dagene gjennomført en rekke enkeltstående aksjoner mot flere høyreekstreme grupperinger:

Relativt konkrete planer om vold mot meningsmotstandere er blitt avdekket i Finland, store mengder våpen og ammunisjon er beslaglagt i Østerrike – og før helga ble to spanske statsborgere pågrepet av politiet i Ronda og Pamplona, mistenkt for salg av narkotika.

Politiet mener pengene fra narkotikasalget var ment å finansiere etableringen av flere autonome hvit makt-enklaver i landet – og kjøp av våpen til bruk i en fremtidig rasekrig.

Spania: Uttrykte støtte til høyreekstrem terrorist

Under ransaking av et hjem i Ronda tok politiet beslag i hakekors-flagg og andre høyreekstreme effekter, i tillegg til narkotiske stoffer, kniver og datautstyr.

De pågrepne har vært i politiets søkelys siden i fjor høst, da to andre menn ble arrestert på Spanias østkyst. Politiet skal den gang ha funnet et slags manifest der konkrete planer for å etablere hvit makt-grupperinger på den spanske landsbygda og gjennomføre voldelige angrep ble beskrevet. Politiet mener de siktede forfekter en form for hvit nasjonalisme med sterke antipatier mot politikere som tillater nordafrikansk innvandring til Europa.

Mer konkret har etterforskningen avdekket at mennene har uttrykt støtte til den høyreekstreme terroristen Brenton Tarrant, som i mars 2019 drepte 51 mennesker ved to moskéer i Christchurch på New Zealand.

Ifølge spansk politi har de involverte gjentatte ganger delt

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.