Ville finansiere «rasekrig» med narkosalg: Aksjoner mot høyreekstreme i flere europeiske land

Spansk politi tok beslag i hakekors-flagg, nazi-memorabilia og andre høyreekstreme effekter.
Selv om det virker å ha gått under radaren her hjemme (om enn ikke i Sverige), har politiet i tre europeiske land de siste dagene gjennomført en rekke enkeltstående aksjoner mot flere høyreekstreme grupperinger: Relativt konkrete planer om vold mot meningsmotstandere er blitt avdekket i Finland, store mengder våpen og ammunisjon er beslaglagt i Østerrike – og før helga ble to spanske statsborgere pågrepet av politiet i Ronda og Pamplona, mistenkt for salg av narkotika. Politiet mener pengene fra narkotikasalget var ment å finansiere etableringen av flere autonome hvit makt-enklaver i landet – og kjøp av våpen til bruk i en […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.