Vil Norge stoppe opp hvis MDG kommer til makta?

Vil Norge stoppe med MDG bak rattet? Per Espen Stoknes, 2. kandidat for MDG i Oslo foran Stortinget.
Miljøpartiet De Grønne går til valg på å stanse leting etter ny olje og gass. MDG mener oljeselskapene skal få hente opp den oljen som allerede er funnet, men at utvinningen gradvis skal trappes ned i 15 år til, før det er stopp. Hva betyr det for oss? Erna Solberg (H) refser planen, og mener det «norske folk må få vite om konsekvensene av en slik politikk». Vil Norge virkelig stoppe opp med MDG bak rattet, slik Erna Solberg sier? Vi har prøvd å få svar:

1) Hvordan skal MDG styre landet uten oljeinntekter?

Staten tjente 128 milliarder kroner på oljen i fjor. Det utgjør 13 prosent av statens totale inntekter. Hvis MDG får bestemme, blir det færre og færre oljemilliarder i statskassa framover, til siste krone er innkassert i 2032. Fra da av må Norge pent klare seg uten disse milliardene. Paul Chaffey, som er statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet for Høyre, ville vite hvilke budsjettposter MDG har tenkt å kutte for å klare seg uten oljeinntektene. MDG svarer at spørsmålet er irrelevant, all den tid oljeinntektene puttes inn i oljefondet, og ikke i statsbudsjettet. Partiet vil ikke tappe oljefondet, men vil heller ikke putte mer penger i det. — Vi får klare oss med det vi har, sier Per Espen Stoknes, som...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.