«Verdi-valg» i Tyskland og valgets kval i Nord-Norge

Angela Merkels tunge bør
Angela Merkels tunge bør
DE SOM BJEFFER HØYEST: Nord-Koreas leder Kim Jong-un har kommet med et motsvar til den amerikanske presidentens tale i FN, der Donald Trump gikk knallhardt ut mot Nord-Koreas leder, som han kalte en «rocket man« ute på en «selvmordsaksjon». Trump får svar på tiltale. Jong-un kaller Trump for en «senil og sinnsforvirret mann», som han vil «temme med ild». Les hele uttalelsen her. — LEGG REGIONSETET NÆR RUSSERNE: Nå må kampen om hvilken by som skal bli hovedsetet i den sammenslåtte Troms og Finnmark legges død, argumenterer avisa Nordlys i en leder, og lanserer i samme åndedrag Vadsø som Nord-Norges hovedstad. Nær Russland, i Barentsregionen og konfliktdempende på periferien, mener Nordlys. Avisa fikk umiddelbart svar fra eks-politimester lengre sør, Hugo Henstein, som mener avisas mening bare finner gjenklang i små miljøer i Tromsø. Elitedebatt og sentrum-periferi-stikk til fyrtårnet i nord der, altså. MEANWHILE, I SPANIA: Folkeavstemningen over hvorvidt Katalonia skal løsrive seg fra resten av Spania nærmer seg - kanskje. Spanske myndigheter og domstoler prøver å stanse den fordi de mener den er ulovlig, og situasjonen tilspisser seg. Aftenposten har gått gjennom hva folket mener, hva «alle andre» (Europa) mener, og hva som skjer videre alt etter som hva som blir utfallet i saken. FØLG DET TYSKE VALGET MED OSS: Islam er et «politi...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.