Verden håper freden mellom Etiopia og Eritrea skal åpne diktaturet. For Petros og andre flyktninger i Norge er det «fake news»

Gebregziabher Petros (50) tror ikke freden kommer til Eritrea.
— For meg er dette en falsk nyhet. Det er ingen oppriktighet i dette fra det eritreiske regimet. Fra Etiopias side er det nok det, sier eritreiske Gebregziabher Petros (50). Da Etiopias statsminister Abiy Ahmed besøkte Eritrea og landets president Isaias Afewerki den andre uken i juli, ble han møtt av en stor, jublende folkemasse. Statslederne signerte en fredserklæring etter 20 år med fiendtlighet og våpenhvile. Gatene i Eritreas hovedstad, Asmara, er ifølge Quartz normalt rolige og stille. Store deler av den unge befolkningen som normalt ville lage liv i gatene, er inne til militærtjeneste. Det knøttlille afrikanske landet, med et innbyggertall på størrelse […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.