Nyhetsbrev 3. desember: Vedum stoppet innsyn i dokumenter, ny etterforskning i Silje-saken fra 1994

NEKTER Å GI DOKUMENTER: VG skriver i dag at finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ga Stortingets kontrollkomité avslag på dokumenter for å undersøke om hans forgjenger kan ha brutt offentlighetsloven, begrunnet med at dokumentene er interne. Like før valget avdekket avisen at tidligere finansminister Jan Tore Sanner (H) ba embetsverket om å utsette å gi pressen innsyn i dokumenter knyttet til det omstridte Sverdrup-utvalget – fordi de «ikke er tjent med dette oppjaget i valgkampinnspurten».  – Skal det være slik at den som blir kontrollert bestemmer hvilke dokumenter den som kontrollerer får tilgang til, spør nå komitémedlem Carl I. Hagen […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.