Vedtatt i Stortinget: USAs soldater får vidtrekkende fullmakter på norske militærbaser

GIR USA NYE TILLATELSER I NORGE: Stortinget har i dag vedtatt den nye, bilaterale forsvarsavtalen med USA, som gir amerikanske soldater større fullmakter på norsk jord. Amerikanske soldater i Norge får nå reise sømløst inn og ut av landet og i praksis operere som om de var i hjemlandet, med egne våpen Norge ikke nødvendigvis får innsyn i, skriver Aftenposten. De får enklere etablere egne områder inne på militærleirene, som de får bevokte selv, får ha med egne sivile eksperter på for eksempel IT og kryptering, og får førsteretten til å etterforske eventuelle lovbrudd egne styrkemedlemmer måtte begå på norsk […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.