Valgfornekter Kari Lake taper valget i Arizona

DEN YTTERLIGÅENDE TRUMPISTEN Kari Lake har tapt guvernørvalget i Arizona. Som en av de mest kompromissløse «valgfornekterne» i Det republikanske partiet har hun, uten å kunne fremlegge substansiell dokumentasjon, fremmet løgnene om at forrige presidentvalg ble kuppet av Joe Biden, og som øverste politiske leder i en vippestat som ofte er avgjørende for utfallet var det fryktet at hun kunne misbruke sin makt til fordel for Donald Trump når Bidens første periode utløper i 2024. 

Nå blir det istedet Demokraten Katie Hobbs som inntar guvernørkontoret i delstatshovedstaden Phoenix, i nok et sviende tap for den ytre høyresiden i amerikansk politikk (Det demokratiske partiet vil med Hobbs' seier sitte med to flere delstatsguvernører enn etter forrige mellomvalg). Lake, som har unnlatt å forplikte seg til å akseptere resultatet i guvernørvalget, tvitret at «Arizonans know BS when they see it» etter at det ble kjent. Associated Press/Washington Post

TRUMP HAR UNNLATT å møte for komiteen i Representantenes hus som gransker stormingen av Kongressen og etterspillet etter forrige presidentvalg. Det til tross for at ekspresidenten ble stevnet i oktober. Komiteen utelukker ikke å straffeforfølge Trump for ringeakt for Kongressen.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.