Utviklingen 5. april: «Ikke mulig å åpne på en trygg måte»

Mistet oversikten? Her er noen av de viktigste nyhetene i Norge søndag 5. april:

Virus-situasjonen nå:

  • 5 687 er bekreftet smittet av koronaviruset i Norge.
  • 308 er innlagt på sykehus, 89 ligger i respirator.
  • 71 er døde.

Korona-nytt:

  • Uansett hva regjeringen anbefaler på tirsdag, kommer ikke skolene og barnehagene i Oslo til å åpne den første uka etter påske, sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV): – Vi ser ikke for oss at det er mulig å åpne på en trygg måte første uken etter påske. Det er også av praktiske hensyn, dette krever forutsigbarhet for alle parter, sier hun til NRK.
  • Både Utdanningsforbundet og kommunesektoren ber om mer tid før skolene åpner igjen: – Et av våre hovedbudskap var at det må gis litt tid før vi starter opp igjen. Det trengs tid til planlegging og tilrettelegging for særskilte smittevernhensyn, sier KS-styreleder Bjørn Arild Gram om innspillene til regjeringen.
  • Regjeringen vil forlenge den såkalte koronaloven med én ekstra måned, men Senterpartiet setter seg på bakbeina: – Nå er tiden inne for å gå tilbake til det som er normalen i Norge, nemlig at det e...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.