Mistet oversikten? Her er noen av de viktigste nyhetene i Norge søndag 5. april:

Virus-situasjonen nå:

  • 5 687 er bekreftet smittet av koronaviruset i Norge.
  • 308 er innlagt på sykehus, 89 ligger i respirator.
  • 71 er døde.

Korona-nytt:

  • Uansett hva regjeringen anbefaler på tirsdag, kommer ikke skolene og barnehagene i Oslo til å åpne den første uka etter påske, sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV): – Vi ser ikke for oss at det er mulig å åpne på en trygg måte første uken etter påske. Det er også av praktiske hensyn, dette krever forutsigbarhet for alle parter, sier hun til NRK.
  • Både Utdanningsforbundet og kommunesektoren ber om mer tid før skolene åpner igjen: – Et av våre hovedbudskap var at det må gis litt tid før vi starter opp igjen. Det trengs tid til planlegging og tilrettelegging for særskilte smittevernhensyn, sier KS-styreleder Bjørn Arild Gram om innspillene til regjeringen.
  • Regjeringen vil forlenge den såkalte koronaloven med én ekstra måned, men Senterpartiet setter seg på bakbeina: – Nå er tiden inne for å gå tilbake til det som er normalen i Norge, nemlig at det er Stortinget som har ansvar for lovgivningsprosessen, sier parlamentarisk leder Marit Arnstad (Sp).
  • Norge sender 20-25 leger, sykepleiere og logistikkpersonell til Lombardia-regionen for å bistå det italienske helsevesenet under koronakrisen. – Disse kommer fra sykehus spredt rundt i hele landet, og belastningen på hvert enkelt sykehus blir liten, mens verdien av dette teamet vil være betydelig større i Italia, sier helseminister Bent Høie (H).
  • Oljenæringen har LO i ryggen når de nå ber om krisehjelp for å dempe de negative effektene av koronakrise og synkende oljepris: Bransjen ber konkret om utsatt skatt gjennom umiddelbare avskrivninger – flere detaljer her.
  • NAV har mottatt flere tips om folk og bedrifter som utnytter permitteringsordningene ved å la permitterte ansatte fortsette å jobbe. LO-leder Hans-Christian Gabrielsen ber om at NAV Kontroll får tilført ressurser til å følge opp sakene.
  • Dagbladets reportasje fra folketette Grünerløkka i Oslo lørdag, har skapt storm i sosiale medier: Flere mener artikkelens hovedbilde gir inntrykk av at folk står tettere enn de faktisk gjør. Avisa forsvarte søndag sin egen publisering: «Vi vet at slik journalistikk kan oppleves som ubehagelig. Spesielt for dem som i tillegg føler seg truffet», skriver sjefredaktør Alexandra Beverfjord.


Støtt Filter Nyheter!

Å lage kvalitetsjournalistikk koster penger, uten deg som støttespiller er ikke dette mulig.

For kun  100,- kroner i måneden (150,- om du føler deg raus) eller 900,- i året får du Filter Magasin i postkassa / digitalt på nett, delta i kommentarfeltene på sakene våre og tilgang til Filter Lyd, der du kan lytte til artiklene.

Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Vil arbeidsplassen din støtte Filter Nyheter? Send en epost til [email protected] eller besøk denne nettsiden for mer informasjon.

Våre bedriftsabonnenter får fire utgaver av Filters papirmagasin til kontoret hver måned for 3000 kroner i året.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.