Mistet oversikten? Her er noen av de viktigste nyhetene i Norge søndag 5. april:

Virus-situasjonen nå:

  • 5 687 er bekreftet smittet av koronaviruset i Norge.
  • 308 er innlagt på sykehus, 89 ligger i respirator.
  • 71 er døde.

Korona-nytt:

  • Uansett hva regjeringen anbefaler på tirsdag, kommer ikke skolene og barnehagene i Oslo til å åpne den første uka etter påske, sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV): – Vi ser ikke for oss at det er mulig å åpne på en trygg måte første uken etter påske. Det er også av praktiske hensyn, dette krever forutsigbarhet for alle parter, sier hun til NRK.
  • Både Utdanningsforbundet og kommunesektoren ber om mer tid før skolene åpner igjen: – Et av våre hovedbudskap var at det må gis litt tid før vi starter opp igjen. Det trengs tid til planlegging og tilrettelegging for særskilte smittevernhensyn, sier KS-styreleder Bjørn Arild Gram om innspillene til regjeringen.
  • Regjeringen vil forlenge den såkalte koronaloven med én ekstra måned, men Senterpartiet setter seg på bakbeina: – Nå er tiden inne for å gå tilbake til det som er normalen i Norge, nemlig at det er Stortinget som har ansvar for lovgivningsprosessen, sier parlamentarisk leder Marit Arnstad (Sp).
  • Norge sender 20-25 leger, sykepleiere og logistikkpersonell til Lombardia-regionen for å bistå det italienske helsevesenet under koronakrisen. – Disse kommer fra sykehus spredt rundt i hele landet, og belastningen på hvert enkelt sykehus blir liten, mens verdien av dette teamet vil være betydelig større i Italia, sier helseminister Bent Høie (H).
  • Oljenæringen har LO i ryggen når de nå ber om krisehjelp for å dempe de negative effektene av koronakrise og synkende oljepris: Bransjen ber konkret om utsatt skatt gjennom umiddelbare avskrivninger – flere detaljer her.
  • NAV har mottatt flere tips om folk og bedrifter som utnytter permitteringsordningene ved å la permitterte ansatte fortsette å jobbe. LO-leder Hans-Christian Gabrielsen ber om at NAV Kontroll får tilført ressurser til å følge opp sakene.
  • Dagbladets reportasje fra folketette Grünerløkka i Oslo lørdag, har skapt storm i sosiale medier: Flere mener artikkelens hovedbilde gir inntrykk av at folk står tettere enn de faktisk gjør. Avisa forsvarte søndag sin egen publisering: «Vi vet at slik journalistikk kan oppleves som ubehagelig. Spesielt for dem som i tillegg føler seg truffet», skriver sjefredaktør Alexandra Beverfjord.

Nå kan du prøve vårt nye digitalabonnement gratis i 30 dager

Klikk på bildet og bli abonnent i dag.