Utviklingen 3. april: «Like sannsynlig at skolene forblir stengt»

Mistet oversikten? Her er noen av de viktigste nyhetene i Norge fredag 3. april:

Siste:

  • – Denne koronasituasjonen er ikke over til påske. Den er ikke over til sommeren. Den kommer til å vedvare hele 2020 og kanskje langt inn i 2021, sier Oslos helsebyråd Robert Steen les hele intervjuet her.

Penger og arbeid:

  • 301 000 personer var ved utgangen av mars registrert som helt arbeidsledige hos NAV. Det tilsvarer 10,7 prosent av arbeidsstyrken. Nesten 90 prosent av nye arbeidssøkere oppgir permittering som årsak. Totalt er nå nesten 412 000 registrert som helt eller delvis ledige eller arbeidssøkere.
  • – Dersom mange nok skvises bort fra arbeidslivet, risikerer man at nasjonalformuen forvitrer. Det innebærer lavere forbruk, og mindre velferd i framtida, sier NHOs sjeføkonom Øystein Dørum.
  • Krisepakkene koster så langt minst 200 milliarder, skriver regjeringen i en pressemelding fredag. Tiltakene som nå er fremmet koster 140 milliarder til sammen. I tillegg kommer lavere skatteinntekter og høyere utgifter til de ulike ordningene for permitterte, arbeidsledige og syke.

Åpner skolene?

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.