Utviklingen 17. april: Smittetallet er enda lavere (og snart blir det take away-øl)

Mistet oversikten? Her er noen av de viktigste korona-nyhetene fra Norge fredag 17. april:

Virus-situasjonen nå:

  • 6 937 er bekreftet smittet av koronaviruset i Norge.
  • 165 er innlagt på sykehus, 65 ligger på intensivavdeling og 51 er tilkoblet respirator.
  • 161 er døde.

Mer korona-nytt:

  • I nye beregninger anslår Folkehelseinstituttet (FHI) at det såkalte reproduksjonstallet i koronaepidemien den 15. april var helt nede i 0,68 – eller mer konkret i intervallet mellom 0,55 og 0,88. Les hele rapporten her– Det er jo tydelig at det som gjøres nå, det å holde avstand, for å si det litt enkelt, virker. Det er effektivt, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg.
  • EØS-tilsynet ESA har nå godkjent den norske regjeringens ordning med «kontantstøtte» til bedrifter som er rammet av omsetningssvikt under koronakrisen. Søkeportalen åpner lørdag – regjeringen holder pressekonferanse allerede i kveld klokken 21.
  • Verdal og Steinkjer kommune (selvfølgelig) var først ute med å åpne for at skjenkesteder i en begrenset periode kan få salgsbevilling av alkoholholdig drikke med høyst 4,7 prosent – en slags «take away», der målet er å få omsatt varelager s...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.