Utviklingen 14. mars i 5 punkter: Strenge reiserestriksjoner og barnepass-presisering

Lørdag skjerpet regjeringen inn- og utreise-restriksjonene for Norge. Smitten sprer seg i Norge:
 

1) Nei til alle reiser som ikke er «strengt nødvendige»

Utenriksdepartementet (UD) fraråder reiser som ikke er «strengt nødvendige» til alle land. Årsaken er økningen i utbredelse av koronaviruset internasjonalt og den uforutsigbare og vanskelige situasjonen for mange reisende. Reiserådet gjelder i første omgang til 14. april. «Utenriksdepartementet oppfordrer alle norske borgere som er på reise i utlandet om å vurdere å reise hjem så snart som mulig, på en trygg og rolig måte», uttalte statsminister Erna Solberg (H) på en pressekonferanse lørdag kveld. Reisende bes ta kontakt med sitt reise- eller flyselskap, og returnere i samråd med disse. Alle som kommer hjem nå må i karantene, i tråd med Helsedirektoratets retningslinjer. Norske borgere som bor fast i utlandet bør forholde seg til lokale myndigheters råd og veiledning, sa statsministeren lørdag. Hva en «fastboende» i utlandet er, må den enkelte vurdere selv. På Kunnskapsdepartementets nettsider står det imidlertid blant annet at «i mange tilfeller vil gradsstudenter som oppholder seg i utlandet over flere år være å regne som bosatte, mens utvekslingsstudenter er ofte på kortere opphold og regnes som...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.