«Utslippsgapet» er borte. Nå har vi et annet problem

TORSDAG LA REGJERINGEN fram en plan som ifølge dem selv skal gjøre Norge til «en grønn industrikjempe», men både miljøorganisasjoner og industrien selv synes det hele var lite konkret. Dagens hovedsak skal handle om klimaløfter uten konkrete tiltak, men først:

UKAS RUNDE 

  • Ifølge Det internasjonale energibyrået (IEA) vil investeringer i grønn energi overstige 1,4 billioner dollar i år, det skriver The Energy Mix. Selv om det er et skritt i riktig retning, mener IEA at det er langt unna investeringene som skal til for å oppfylle internasjonale klimaavtaler.
  • «Rewilding», eller tilbakeføring av natur til sin opprinnelige tilstand, bygger moment i Storbritannia. Vinneren av tradisjonsrike Chelsea flower show var i år en rufsete hage med en bekk og beverdemning, og The Guardian mener det er et tegn i tiden. For fem år siden ble bevere reintrodusert i engelske vassdrag og nå diskuteres utsetting av både ulv og gaupe.
  • Den ideelle forskningsorganisasjonen Climate Central har lansert en karttjeneste der man kan se hvor mye klimaendringer har påvirket temperaturene i USA de siste 24 timene og de neste 48 timene. Temperaturer oppgis sammen med en poengsum fra -5 til +5. Et positivt tall er multiplikatoren for hvor mye mer sannsynlig t...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.