«Utfordrer du Xi, utfordrer du selve partiet»: Slik blir Kina framover

Rå økonomisk vekst blir mindre viktig – nå skal Kina fokusere mer på å bekjempe ulikheter og avverge klimakollaps, og ta en mer aktiv rolle på den internasjonale scenen. Samtidig blir landets president mer enerådig, kommunistpartiets grep om alle aspekter ved samfunnet blir fastere, og ytringsfriheten snevrere. Det er, i helt korte trekk, inntrykket etter at kommunistpartiet i landet har hatt sin partikongress, den 19. i historien. Mye makt på to hender – Xi Jinping har samlet veldig mye makt i egne hender og fått sitt navn og sine ideer skrevet inn i partiets grunnlov. Det tydeliggjør at Xi og […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.