USAs luftangrep i Afghanistan, Irak og Syria har krevd tusenvis av sivile liv

NARRATIVET OM AT høyteknologiske våpen gjør Vestens krigføring kirurgisk presis og at det er full kontroll på legitime og sivile mål når dronene leverer sin dødbringende last på den andre siden av kloden fra der operatørene sitter, stemmer ikke med virkeligheten. Snarere er USAs luftkrig i Afghanistan, Irak og Syria preget av alvorlige svakheter i etterretningen, forhastet og upresis målretting og drap på tusener av sivile, mange av dem barn, konkluderer New York Times etter å ha gått gjennom en lekkasje av 1300 dokumenter fra det amerikanske forsvarsdepartementet. Avisa har også oppsøkt over 100 åsteder for angrep for å høre […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.