USAs Høyesterett skal avgjøre om Trump er immun i valgomgjøringssaken

Donald Trump. Arrestasjonsfoto.
  • Dette er Filter Kaffe! Hver morgen mandag til fredag står vi opp tidlig, fyrer opp kaffemaskinen og sammenstiller det viktigste som skjedde mens du sov. Bli abonnent her.

HØYESTERETT I USA TAR PÅ SEG å avgjøre om Donald Trump som tidligere president er immun mot straffeforfølgelse for å ha forsøkt å omstøte valgresultatet i 2020. Selv om domstolen har satt en forholdsvis rask tidslinje for fremgang i saken – med høring av argumenter i slutten av april og en mulig avgjørelse i sommer – innebærer det at en av de pågående kriminalsakene mot presidentkandidat-favoritten blir ytterligere forsinket. Det er en seier for Trump-advokatene, som har som strategi å trenere sakene så mye som mulig i håp om at de ikke kommer opp for noen jury før amerikanerne går til urnene i november. Spesialetterforsker Jack Smith har tidligere bedt Høyesterett om raskest mulig behandling, med start allerede i mars.

Samtidig har en dommer i Illinois bestemt at Trump skal strykes fra nominasjonsvalget 19. mars. Det gjør delstaten til den tredje i rekken som avgjør at Trump ikke er valgbar på grunn av hans rolle i stormingen av Kongressen i 2021. Kjennelsen er imidlertid satt på vent i påvente av en anke, som en talsperson for Trumps valgkamporganisasjon bekrefter vil komme. The Washington Post/The New York Times/AP News/

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.