USA vil godkjenne F-16-donasjoner til Ukraina

Foto: Jevgenijs Slihto. Lisens CC BY 2.0: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.no

USA VIL GODKJENNE at jagerfly av typen F-16 fra Nato-landene Danmark og Nederland sendes til Ukraina så snart ukrainske piloter er ferdig opplært på dem. Det går frem av et brev utenriksminister Anthony Blinken har sendt danske og nederlandske kolleger. Flyene vil neppe være i bruk før etter vinteren, ifølge det ukrainske luftforsvaret. Russland har tidligere meldt at dersom Vesten donerer jagerfly som ukrainerne kan bruke til å beskytte seg mot russiske missil- og droneangrep, skjer det til «kolossal risiko». 

I Tyskland viser en fersk meningsmåling at et knapt flertall av befolkningen motsetter seg donasjon av det tyske luftvernsystemet Taurus til Ukraina. Reuters/The Guardian/RND

VERDENS MEST GJELDSTYNGEDE eiendomsutvikler – kinesiske Evergrande Group – søker om konkursbeskyttelse i USA. Det samme gjør et tilknyttet selskap, Tianji Holdings. Nylig ble det kjent at Evergrande har en total gjeldsbyrde på 330 milliarder dollar. Et mislighold i 2021, få måneder etter at problemene i Kinas eiendomssektor ble klart for omverdenen, resulterte i at tusener av boligkomplekser ble stående uferdige i landet. 

Nå øker frykten for at problemene skal spre seg til andre deler av økonomien, der veksten i det siste har sakket av. Det er bare en uke siden det ble klart at også landets største privateide eiendomsutvikler, Country Garden, s...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.