USA sonderer terreng for nye sanksjoner mot Kina

USA KONSULTERER SINE allierte om muligheten for å ilegge Kina nye sanksjoner dersom landet leverer våpen til Russland, sier kilder til nyhetsbyrå. Samtalene skal fortsatt være på et tidlig stadium. 

USA har de siste ukene hevdet at regimet i Beijing vurderer å støtte den russiske krigføringen i Ukraina militært, uten at det offentlig er vist fram bevis for dette. Kina støtter allerede Russland diplomatisk og økonomisk på andre måter. Vladimir Putin sa i går at han venter Xi Jinpings besøk i forbindelse med at kinesiske entrepenører får bygge T-banetunneler i Moskva.

Biden-administrasjonen godkjente i natt våpensalg for 619 millioner dollar til Kinas erkefiende Taiwan. Det inkluderer hundrevis av missiler for F 16-fly. Reuters/CNN

TOGULYKKEN I HELLAS tirsdag ser ut som om den ble forårsaket av en tragisk menneskelig feil. Det er budskapet til statsminister Kyriakos Mitsotakis, som var på åstedet i går. Hvorfor de to togene som kolliderte befant seg på samme spor, er likevel blant spørsmålene som fortsatt mangler svar. Minst 43 av de 380 passasjerene omkom, og overlevende forteller om en desperat flukt fra et marerittaktig inferno av flammer, forvridd stål og kabler. 

Hundrevis av rasende mennesker demonstrerte i går kveld utenfor togselskapets kontor i Aten, i protest mot at det er privatisert. I dag demonstrerer også jernbanearbeidere (mer o...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.