USA: Putin kan invadere under OL

INVADERER NÅR SOM HELST, SIER USA: Nok en dag er gått med intens diplomatisk møtevirksomhet uten at det er ført frem til noen grunn til å ta situasjonen i Ukraina mindre alvorlig. Russerne har i dag formelt startet den store militærøvelsen i Belarus (Hviterussland), der en betydelig andel av de trolig godt over 125 000 utplasserte soldatene befinner seg (en ren rutineøvelse, ifølge de to allierte landene). USA skjerpet i natt reiserådene til Ukraina for sine borgere, som nå anmodes om å ikke oppsøke ukrainsk jord og å reise hjem snarest hvis de befinner seg der. Joe Biden ga i natt et intervju til kanalen NBC der han advarer mot at situasjonen kan «go crazy» på veldig kort tid, og utenriksminister Anthony Blinken sa under sitt besøk i Australia i dag at Vesten fortsatt observerer alarmerende tegn på eskalering, inkludert ankomsten av stadig flere styrker langs Ukraina-grensa.

Blinken fester ikke lit til teorien om at Putin vil vente med å gjøre noe drastisk så lenge verdens oppmerksomhet er rettet mot Beijing: «Vi er nå i vinduet hvor en invasjon kan starte når som helst, og for å gjøre det helt klart: Det kan også skje under olympiaden».


VARSLER LETTELSER: Regjeringen innkaller til pressekonferanse lørdag klokken 10 der de skal legge fram nye lettelser i koronarestriksjonene. Ifølge opplysninger til VG ser det ut til at både meteren og mu...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.