USA og Sør-Korea gjengjelder nordkoreansk missiltest – skyter opp fire missiler

SØR-KOREA OG USA HAR i samarbeid skutt opp fire bakke-til-bakke-missiler som respons til Nord-Koreas avfyring av et ballistisk missil i bane over japansk territorium natt til i går – den lengstrekkende landet noen gang har skutt opp. En av rakettene styrtet kort tid etter oppskyting med et høyt smell og stor eksplosjon, noe som skapte paniske tilstander i kystbyen Gangneung, der mange frykter et nordkoreansk angrep. 

Sør-Korea er likevel ikke nærmere krig enn at landet tilbyr seg å ta ut 24 stridsvogner fra sin egen stående hær og selge dem til Norge slik at vi i løpet av bare 6-8 måneder kan styrke Forsvaret. Den norske anskaffelsen av nye tanks står mellom koreanske K2 Black Panther og tyske Leopard 2A7, men sistnevnte har lengre leveringstid.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.