USA med luftangrep mot iransk-støttede grupper i Syria

USAs forsvarsminister Lloyd Austin. Foto: US Secretary of Defense

USA HAR GJENNOMFØRT luftangrep mot to våpen- og ammunisjonslagre i Syria som knyttes til Irans revolusjonsgarde og andre militante grupper som støttes av Teheran. Forsvarsminister Lloyd Austin sier angrepene er en respons på en serie angrep mot amerikanske mål i landet. Disse skal ha startet 17. oktober og ført til mindre skader på 21 amerikanske soldater, i tillegg til indirekte å ha ført til at en amerikansk sivilt ansatt omkom. – USA søker ikke konflikt og har ingen intensjon eller ønske om å bli involvert i flere fiendtlige handlinger, men disse Iran-støttede angrepene på amerikanske styrker er uakseptable og må stanse, sier Austin. 

Mens amerikanske diplomater jobber for å unngå at krisen i Midtøsten eskalerer har USAs 2500 soldater i Irak og 900 soldater i Syria lenge vært mål for mindre angrep fra Iran-støttede militser. Biden-administrasjonen autoriserte sist angrep på slike militser i Syria i mars. The Washington Post/Reuters

DE 27 STATSLEDERNE I EU har stilt seg bak et krav om en humanitær pause i krigføringen mot Gaza for at det skal bli mulig å sende mer nødhjelp inn til sivilbefolkningen. Erklæringen inneholder også en oppfordring om nye samtaler om en tostatsløsning for Israel-Palestina-konflikten.

Mens bombingen av Gaza fortsetter og Israels militærstyrker varsler nye bakkeoperasjoner inne på området, er to palestinere drept i israelske rad mot Jenin på Vestbredden og seks personer skadet i en eksplosjon i den egyptiske rødehavsbyen Taba nær grensen til Israel.

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.