USA vil vite hvem du er i sosiale medier når du søker visum

Nye skjemaer for å søke om visum til USA er tatt i bruk – og med det er de kontroversielle, nye kravene om å oppgi brukernavn på alle de store sosiale mediene trådt i kraft. Skal du søke USA-visum blir du fra nå av også bedt om å oppgi hvilke e-postadresser og telefonnummere du har brukt de fem siste årene. Tidligere er det bare visse søkergrupper – blant annet de som har vært i områder kontrollert av det USA regner som terrororganisasjoner – som har hatt dette kravet, ifølge NTB. Det skal fortsatt være mulig å føre opp at man ikke […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.