USA åpner for militære angrep mot Nord-Korea. Hvor farlig er det?

Diplomatiet har mislyktes, det trengs nye strategier for å redusere trusselen fra Nord-Koreas atomvåpenprogram – og blir det skummelt nok, er ikke engang et forkjøpsangrep utelukket. Slik kan vi kort oppsummere USAs nye holdning til eremittstaten i Øst-Asia, som i det siste har avfyrt flere interkontinentale testmissiler og hevder de er nær ved å teste et missil som kan levere et atomstridshode til amerikansk fastland. Trump-administrasjonens Nord-Korea-politikk er i grove trekk offentliggjort av utenriksminister Rex Tillerson, som reiser til Kina i morgen etter å ha møtt sine japanske og sørkoreanske kolleger torsdag og idag. Den står i kontrast til Obamas idé om å sakte utarme Nord-Korea gjennom strenge […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.