Unge Venstre ut mot egen statssekretær: — Han sitter og skryter av at regjeringen dreper ulv på riksdekkende radio

Sondre Hansmark, Unge Venstre

Unge Venstre reagerer sterkt på måten moderpartiets statssekretær fra Klima og -miljødepartementet Atle Hamar snakker om regjeringens ulvepolitikk. Ungdomspartiet postet følgende melding på Twitter tirsdag:   Atle Hamar møtte tidligere på dagen Norsk Bondelag til ulvedebatt på NRKs radioprogram Politisk Kvarter, i anledning en demonstrasjon foran Stortinget i protest mot regjeringens ulvepolitikk tirsdag kveld. Skogeier og høyremann på Stortinget fram til 2017, nå næringspolitisk sjef i Glommen Skog og leder av Naturbruksalliansen, Gunnar Gundersen, regner med at nærmere 5000 demonstranter stiller opp.

«God balanse»

Norsk Bondelags fremste ankepunkt mot regjeringen er at de mener den ikke følger opp Stortingets vedtak om bestandsmål for ulv, som i praksis betyr at en «ulvekvote» på 4-6 kull får leve videre i år. Bakgrunnen er at 4 kull er registrert allerede, uten at felling er begynt, og at det det kan komme nye kull helt fram til mars. Atle Hamar svarte slik på kritikken fra Bondelaget med at regjeringen ikke vil gi fellingstillatelser før antall registrerte kull har passert grensa for bestandsmål, og forsvarte regjeringens handlemåte slik: «Nå får vi like mye kritikk fra begge sider, så jeg tenker vi har funnet en god balanse», og opplyste videre at det er første gang det er vedtatt å drepe et ulvekull i ulvesonen, og at «denne regjeringen har skutt flere ulv enn på årevis». Hamar viste blant annet til at det ble skutt nær 40 ulv i fjor. [caption id="attachment_4547" align="alignnone" width="1100"]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.