Nyhetsbrev 25. juni: Ungarns LHBT-lov kan gå til EU-domstol

STANSER PRAKSIS: Ansatte i Forsvarets narkotikagruppe har blitt oppfordret av Forsvarets ledelse til å melde seg inn i den ruspolitiske organisasjonen Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF). Forsvaret bekrefter også å ha betalt medlemskapet deres, skriver NRK. Jusprofessor Jan Fridthjof Bernt sier det er klart ulovlig at en statlig institusjon finansierer eller oppfordrer sine ansatte til å engasjere seg i en politisk organisasjon. Nå stanser Forsvaret betaling av medlemskapet. Kommunikasjonssjef Erling Nervik i Hæren påpeker at de vil fortsette å samarbeide med NNPF som «en av flere verdifulle bidragsytere for kompetanseheving». Norsk Narkotikapolitiforening har uttrykt klar motstand mot den foreslåtte rusreformen, som det ikke ble flertall for i mai. NRK har tidligere avdekket at organisasjonen har fått millioner fra politiet, som kaller det et «fagtilbud». SATSER PÅ 2025: Anonyme Frp-kilder sier til 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.