Ukraina med motangrep: Hevder å ha tatt flere landsbyer

UKRAINAS MILITÆRSTYRKER hevder å ha brutt gjennom russiske forsvarslinjer i den okkuperte Kherson-regionen sør i landet, og tatt kontroll over flere landsbyer.

Vitner i området forteller om høye drønn i Kherson og nabobyen Nova Kakhovka. 

Det skjer etter flere uker der det er brukt amerikanske presisjonsstyrte missiler for å ramme russiske forsyningslinjer, og løfter fra landets myndigheter om at regionen skal gjenerobres i en større offensiv.

I sin tv-overførte tale i går kveld anmodet president Volodomyr Zelenskyj russiske soldater i området å flykte «hvis de vil overleve».

Russland hevder ukrainerne har tatt kraftige tap og at angrepene på deres posisjoner har mislyktes (ingen av påstandene er uavhengig verifisert). 

Samtidig er inspektører fra Det internasjonale atomenergibyrået på vei til kjernekraftverket i Zaporizjzja for å undersøke skader og etablere en tilstedeværelse for å overvåke driften.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.