Ukraina ikke involvert i sabotasjen i Østersjøen, sier Zelenskyj-rådgiver

UKRAINSKE MYNDIGHETER tilbakeviser at de på noe vis var involvert i sprengningen av Nord Stream-ledningene i september. Det ble i går kjent at etterretning gjennomgått av USA peker mot at pro-ukrainske grupper sto bak sabotasjen. «Selv om det er gøy med konspirasjonsteorier mot den ukrainske regjeringen må jeg si at Ukraina ikke har noe med uhellet i Østersjøen å gjøre», skriver Volodymyr Zelenskyjs topprådgiver Mykhajlo Podolijak på Twitter.

Tyske medier kunne i går kveld avsløre at det som trolig var sabotørene ankom Rostock i begynnelsen av september i en leid yacht. Det skal være funnet spor etter eksplosiver i båten. Russlands ambassaden i USA avfeier opplysningene som tåkelegging og benytter anledningen til å spre konspirasjonsteorier om vestlige medier. CNN/The New York Times/RND/Reuters

MINST SEKS PALESTINERE er drept og 11 skadet etter at israelske styrker raidet Jenin på Vestbredden. Det opplyser den palestinske selvstyremyndigheten. Israel sier en av de drepte var gjerningspersonen bak skuddene mot to personer i nærheten av en ulovlig israelsk bosetting i forrige uke. Al Jazeera/

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.