«Uakseptabelt»: EU mener Russland driver utpresning – har stanset gassen til to land

HAR SKRUDD IGJEN GASSKRANA: Russland har stanset leveransene av flytende naturgass til Polen og Bulgaria i den mest drastiske responsen så langt på sanksjonene mot landet. Formelt er gass-stansen begrunnet med at de to Nato- og EU-landene (i likhet med de fleste andre olje- og gass-kundene) ikke har etterkommet det russiske kravet om at oppgjøret skal skje i rubler. Begge landene som er rammet, skal ha nok gass på lager i «overskuelig framtid». Vestlige ledere reagerer likevel kraftig på det som skjer: EU-kommisjonens presiden Ursula von der Leyen sier rett ut at Kreml driver med utpressing, kaller det uakseptabelt og et bevis for at Russland er […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.