«Uakseptabelt»: EU mener Russland driver utpresning – har stanset gassen til to land

HAR SKRUDD IGJEN GASSKRANA: Russland har stanset leveransene av flytende naturgass til Polen og Bulgaria i den mest drastiske responsen så langt på sanksjonene mot landet. Formelt er gass-stansen begrunnet med at de to Nato- og EU-landene (i likhet med de fleste andre olje- og gass-kundene) ikke har etterkommet det russiske kravet om at oppgjøret skal skje i rubler. Begge landene som er rammet, skal ha nok gass på lager i «overskuelig framtid». Vestlige ledere reagerer likevel kraftig på det som skjer: EU-kommisjonens presiden Ursula von der Leyen sier rett ut at Kreml driver med utpressing, kaller det uakseptabelt og et bevis for at Russland er en upålitelig leverandør. Du kommer selv til å merke prisstigningen på strømregningen for mai, ifølge kraftmarkedsanalytikere 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.