Tyske AfDs ungdomsparti klassifisert som ekstremistisk

Ungdomsorganisasjonen til det tyske ytre høyre-partiet Alternativ für Deutschland (AfD), Junge Alternative, er klassifisert som ekstremistisk av den tyske sikkerhetstjenesten. Det samme skjer med Institut für Staatspolitik , en tenketank tilknyttet ytre høyre-organisasjonen Neue Rechte, og Ein Prozent, en gruppe kjent for å spre mistro til tyske demokratiske organisasjoner, blant annet ved å bedrive egne «observasjonskampanjer» ved valglokaler.

De tre organisasjonenes standpunkter er ikke forenlige med tysk grunnlov, og det hersker ingen tvil om at de har anti-konstitusjonelle ambisjoner, hevder en talsmann for sikkerhetstjenesten (som ikke utelukkende har fokus på voldelige organisasjoner, men følger med på alle som sprer ideologier som anses som antidemokratiske). I praksis betyr klassifiseringen først og fremst at det blir høyere terskel for medlemmer å bli sikkerhetsklarert og søke våpenlisens, skriver nyhetsbyrået RNDAfD fikk ved valget i 2021 litt over 10 prosent oppslutning. Partiet har tidligere diskutert å kutte båndene til ungdomsorganisasjonen på grunn av dens kontakt med antisemittiske og ekstremistiske miljøer.


ALARM OM KVINNELIGE INNSATTE: Likestillingsombudet, Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM) og Advokatforeningen viser til den akutte situasjonen i kvinnefengselet Bredtveit i Oslo, store psykiske lidelser, generelt dårlig helsetilstand og den høye forekomsten av selvskading, og ber om en umiddelbar gjennomgang av

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.