Tysk terroristjakt, justisminister-fornektelse og Trump på salg (nyhetsbrev)

eJavisst er det årets mørkeste dag, men på den annen side snudde sola klokka 11.44. Her er nyhetene du bør få med deg: Gjerningsmannen eller -mennene bak terrorangrepet på julemarkedet i Berlin er fortsatt på frifot og muligens bevæpnet. Tysk politi sa i dag tidlig at de etterforsker etter flere spor, men flere aviser melder at jakten er konsentrert mot en 23 år gammel mann som er født i Tunisia og ifølge Bild tilhører et islamistisk nettverk (mannen med pakistansk bakgrunn som ble arrestert i Tiergarten i går viste seg å være uskyldig og er løslatt). Det er så langt ingen konkrete bevis på at gjerningsmannen har noen kopling til IS, som har tatt ansvar for terroraksjonen, men ytre-høyre-politikere har forlengst knyttet grusomhetene til Angela Merkels innvandringspolitikk. Også politikere fra kanslerens eget parti – som sentralstyremedlem og tidligere minister Horst Seehofer - har tatt til orde for en «nytenkning» av denne politikken etter at 12 personer ble drept og mange skadet av en semitrailer som dundret inn i folkemengden på Breitscheidplatz mandag kveld. Mannen som angrep en moskè i Zurich og skadet tre med skytevåpen mandag, var sveitser – med røtter i Ghana – og hadde ingen tilknytning til radikal islamisme.


Vår nye justisminister Per Willy Amundsen mente i Politisk kvarter i dag at det ikke var relevant for justisministeren i Norge å kommentere verken innvandrings- eller klimapolitikk.Det er de to områdene Amundsen...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.