Tynt, republikansk flertall sikret i Representantenes hus

REPUBLIKANEREN MIKE GARCIA er gjenvalgt til Representantenes Hus for Californias 25. kongressdistrikt, og med det har partiet ugjenkallelig sikret seg de 218 representantene som gir dem flertall i kammeret. De seks mandatene som fortsatt ikke er helt avklart vil avgjøre hvor syltynt flertallet blir, men så lenge representantene holder seg til partilinja vil de i praksis kunne blokkere president Joe Bidens agenda. Stemmeopptellingen etter mellomvalget forrige uke har også avklart at Los Angeles får sin første svarte, kvinnelige borgermester i Karen Bass. Hun tilhører Det demokratiske partiet. New York Times

KINAS PRESIDENT Xi Jinping har åpent irettesatt Canadas statsminister Justin Trudeau for å lekke detaljer om de to statsledernes tidligere samtaler til pressen. Passiaren ble fanget opp av tv-kameraer under G20-toppmøtet i Bali.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.