Tydelige tegn på at det går mot ny tiltale for Donald Trump

DONALD TRUMP ER FORMELT informert av Justisdepartementet i USA om at han er subjekt for etterforskning av kriminelle forhold. Det er en indikasjon på at påtalemyndigheten har solide bevis, og at det snarlig kommer en tiltale mot ekspresidenten, i saken om ulovlig oppbevaring av hemmeligstemplede dokumenter og forsøk på å gjemme dem for myndighetene. Det er funnet over 300 slike dokumenter på Mar-a-lago, Trumps bopel i Florida, blant dem flere som kom for en dag først da FBI raidet eiendommen i fjor. Det skjedde to måneder etter at Trump erklærte at det ikke var mer å finne.

Samtidig er tidligere Trump-rådgiver Steve Bannon stevnet i etterforskningen av kuppforsøket 6. januar 2021. The New York Times/Politico/NBC News

OVERSVØMMELSENE I KHERSON i Ukraina har gjort nedgravde landminer til flytende bomber og en livsfarlig trussel for såvel befolkning som nødhjelpsarbeidere. «Tidligere visste vi hvor farene befant seg. Nå vet vi bare at de er ett eller annet sted nedstrøms» sier Erik Tollefsen i Den internasjonale Røde Kors-komiteen. President Volodymyr Zelenskyj kritiserer det internasjonale samfunnet for treg respons på katastrofen. BBC News/The Guardian/

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.