Elever på valg-undervisning ble hengt ut av Tybring-Gjedde (Frp) i angrep på Ap

Faksimile fra Facebook.
Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) la lørdag kveld ut et Facebook-innlegg som både hans tilhengere og kritikere tolket som en invitasjon til innvandrerfiendtlige angrep på Arbeiderpartiet, halvannet døgn før valgdagen. Over et bilde av rundt 15 personer, der flere var kvinner i hijab og andre hadde mørk hudfarge, skrev Tybring-Gjedde: «Arbeiderpartiets valgbod på Oslos paradegate». I timene før innlegget ble slettet, hadde over tusen personer aktivt reagert med følelses-ikoner på innlegget. Det pådro seg også flere hundre kommentarer, og ble delt videre av flere hundre Facebook-brukere. Det innebærer trolig at flere titalls tusen nordmenn fikk Facebook-posten (med tilhørende kommentarfelt) opp i […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.