Dette er bilder av homofile voldsofre – den russiske ambassaden i Oslo mener det ikke finnes bevis

Det russiske LHBT-nettverket jobber fortsatt på spreng med å bistå homofile som er blitt truet, banket, torturert og forfulgt i den muslimske delrepublikken Tsjetsjenia. Ifølge talsperson Svetlana Zakharova har nettverket så langt mottatt over 80 nødtelefoner til den døgnåpne linja som ble opprettet i slutten av mars. - Per nå har vi evakuert rundt 30 personer. Vi samler vitnesbyrd fra disse for å forberede en rapport om situasjonen i Tsjetsjenia. Denne vil være klar i slutten av mai. Når de er trygge, vil også noen av de overlevende være klare til å anmelde forhold til myndighetene, skriver Zakharova i en epost til Filter Nyheter. Filter Nyheter […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.