Tsjernobyl uten strøm – nedkjøling av radioaktivt avfall drives av nødaggregat

Siste nytt om krigen i Ukraina: Det statlige ukrainske atomkraftselskapet Energoatom advarer mot faren for radioaktiv stråling fra det nedlagte kraftverket i Tsjernobyl, der strømmen nå skal være kuttet. Det melder Reuters. Uten strøm brytes den konstante nedkjølingen av radioaktivt atomavfall som er lagret ved kraftverket, der en reaktor smeltet ned i 1986. Tsjernobyl har vært under russisk kontroll i to uker. Ukrainas utenriksdepartement sier kraftverket har dieseldrevne nødaggregatorer som holder i 48 timer, men deretter vil nedkjølingen stanse. De ber Russland om våpenhvile for å reparere strømforsyningen. Volodymyr Zelenskyj mener det internasjonale samfunnet må bære ansvaret for en humanitær katastrofe […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.