Trumps advokater drar ytringsfrihetskortet – eksperter mener grunnlaget er svakt

DONALD TRUMPS ADVOKATER omtaler den siste, føderale tiltalen mot ekspresidenten som et angrep på hans ytringsfrihet og rett til å drive politisk virksomhet. De anklager Justisdepartementet for å kriminalisere det første grunnlovstillegget og hevder Trump fulgte rådene han fikk fra sine daværende advokater da han forsøkte å omgjøre resultatet i presidentvalget i 2020. Juseksperter intervjuet av amerikanske medier mener det er lite hold i et slikt forsvar, gitt omfanget av konkrete tiltak Trump sto bak. 

Trump-advokatene har også indikert at de går inn for å forsinke saksgangen, slik at det ikke blir noen rettssak før 2024-valget. 

I Kongressen raser den trumpistiske, republikanske fløyen over tiltalen og krever at spesialetterforsker Jack Smiths budsjetter kuttes.

Tidligere president Barack Obama er bekymret for Trumps standing blant sine lojale supportere og har gjentatte ganger advart Joe Biden om at han blir en formidabel motstander dersom han går seirende ut av Det republikanske partiets nominasjonsprosess. AP News/Reuters/Washington Post

USA EVAKUERER DELER av staben ved sin ambassade i Niger. Verdensbanken stanser nesten alle utbetalinger til landet med umiddelbar virkning. En av kuppmakerne som har tatt makten i det afrikanske landet har vært på audiens h...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.