Trump slår opp med CIA og UNE får medlem som mener muslimene tar over Europa (Nyhetsbrev)

  • Dette er en versjon av nyhetsbrevet vårt, som du får rett i innboksen ved å melde deg på her.
  Nynazistene i National Action, som hyllet drapet på parlamentsmedlemmet Jo Cox og oppfordrer sine medlemmer til «ensom ulv-aksjoner» kan i dag bli historisk - som den første ytre-høyre-gruppa som blir klassifisert som en ulovlig terroristorganisasjon. Ellers: Som vanlig er en hel helg i Donald Trumps USA vanskelig å beskrive. Washington Post gjorde det fredag kjent at CIA er sikre på at Russlands formål med hacking av (blant andre) Demokratene var å øke Trumps vinnersjanser i presidentvalget. Mens sentrale republikanere i Senatet ønsker full granskning, valgte Trump å kalle etterretningen «latterlig» og «noe han ikke tror på i det hele tatt». Trump ønsker forøvrig ikke lenger å få daglige briefinger av CIA om verdens tilstand fordi han, sitat, «ikke trenger å bli fortalt de samme tingene med da samme formuleringene hver eneste dag de neste åtte årene». Samtidig vokser den diplomatiske feiden mellom Kina og Trump-administrasjonen etter at Trump uttalte at USA ikke er bundet av «Ett Kina»-politikken (den som unnlater å ha offisielle forbindelser med Taiwan, også kjent som Republikken Kina). USAs kommende president avsluttet helga med å uttale at ingen vet («nobody really knows») om menneskeskapte klimaendringer er reelle og at han ennå holder det åpent hvorvidt USA skal ut av Parisavtalen. Det er 38 dager til Donald J. Trump får nøklen...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.