Trump seirer overlegent i Iowa – Ron DeSantis jr. sikrer andreplassen

Donald Trump. Foto: Trump-kampanjen
  • Dette er «Filter Kaffe». Hver morgen mandag til fredag står vi opp tidlig, fyrer opp kaffemaskinen og sammenstiller det viktigste som skjedde mens du sov. Som abonnent leser du oppdateringen på våre nettsider eller du kan få den rett i innboksen.

DONALD TRUMP ER SOM VENTET den store vinneren av nattas presidentkandidat-valg i Det republikanske partiet i Iowa. Florida-guvernør Ron DeSantis jr. sikrer sin deltakelse i prosessen videre med en andreplass – dog langt bak ekspresidenten – mens Nikki Haley havner på en skuffende tredjeplass. Selv ikke i de urbane distriktene, dominert av velgere med høy utdannelse maktet hun å kapre delegater fra Trump, som etter alt å dømme vil stå på stemmeseddelen i november. Vivek Ramaswamy har avsluttet sin valgkamp etter å ha havnet bak Haley igjen. Han ber sine tilhengere om å stille seg bak Trump. 

Streng vinterkulde og kraftig vind i delstaten gjorde at oppslutningen om valgmøtene var usedvanlig lav. Nå går hele valgsirkuset videre til New Hampshire, der det neste primærvalget finner sted om ti dager. CNN/The New York Times

IRANS REVOLUSJONÆRGARDE sier den har angrepet et israelsk «spionsenter» i Arbil i den kurdiske regionen i Nord-Irak med missiler. Minst fire skal være drept. USA fordømmer angrepet. Iran skal også ha angrepet IS-mål i Syria. Reuters

<...>

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.