Trump-residens ransaket av FBI + Norsk strømdebatt vekker blackout-frykt i Europa

MAR-A-LAGO RANSAKET: FBI gikk i natt til aksjon mot ekspresident Donald J. Trumps residens Mar-a-Lago i Florida, der de blant annet skal ha åpnet en safe. Razzien ble avslørt av Trump selv, som mener seg utsatt for maktovergrep fra sine politiske motstandere (han befant seg selv i New York). Republikanernes leder i Representantenes hus, Kevin McCarthy, indikerer at justisminister Merrick Garland vil etterforskes hvis hans parti overtar flertallet etter mellomvalget i november.

Hverken politiet eller justisdepartementet har kommentert saken, men det er trolig at det er en del av etterforskningen av Trumps fjerning av graderte dokumenter fra Det hvite hus på tampen av sin presidentperiode (all korrespondanse herfra er presidenten lovpålagt å overlevere nasjonalarkivet når han fratrer).  

I andre Trump-nyheter er det blitt kjent (via boka «The Divider» av journalistene Peter Baker og Susan Glasser, som til daglig jobber i henholdsvis New York Times og The New Yorker) at presidenten på et tidspunkt i Det hvite hus klaget til stabssjefen over at amerikanske generaler ikke var like lojale mot ham som tyske generaler under Den andre verdenskrig var overfor Hitler. Dette skjedde i forbindelse med militærets motstand mot Trumps idè om en stor militærparade i Washington DC på den amerikanske nasjonaldagen. «Du vet at de prøvde å ta livet av Hitler tre ganger og nesten lyktes?» spurte stabssjef John Kelly. «No, no, no, they were totally loyal to him» skal Trump ha svart.


Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.