Trump funnet skyldig i seksuelt overgrep i sivilrettssak


EN JURY PÅ MANHATTAN mener det er tilstrekkelig bevist at Donald J. Trump begikk et seksuelt overgrep mot den tidligere journalisten E. Jean Carroll i New York for nesten 30 år siden, og at han derfor er ansvarlig for ugjerningen og har ærekrenket henne ved å hevde at hun lyver om overgrepet. Ekspresidenten dømmes til å betale Carroll 5 millioner dollar i oppreisning. Det er første gang en domstol stiller seg bak en av de mange anklagene mot Trump for seksuelle overgrep. Juryen finner det ikke bevist at det skjedde en fullbyrdet voldtekt, og Trumps advokat varsler at dommen vil bli anket. The New York Times/AP News

DEN REPUBLIKANSKE kongressmannen George Santos, som tidligere er tatt i omfattende løgner om sin egen bakgrunn i valgkampen, er siktet av USAs justisdepartement. Washington Post

SAUDI-ARABIA OG SYRIA gjenoppretter diplomatiske forbindelser etter nesten ti års brudd. Det skjer etter at Den arabiske liga for to dager siden avsluttet Syrias suspensasjon fra organisasjonen. France24 (AFP)

HELE LANDSBYER er brent ned i sammenstøt mellom rivaliserende

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.