Trudeau anklager India for å stå bak drap på canadisk jord

Justin Trudeau. Foto: Alex Guibord (CC BY-ND 2.0)

CANADAS STATSMINISTER Justin Trudeau anklager indiske myndigheter for å stå bak drapet på den canadiske sikh-lederen Hardeep Singh Nijjar i British Columbia i juni, og har utvist en indisk diplomat fra landet. Trudeau skal ha tatt opp saken med Indias statsminister Narendra Modi under G20-møtet forrige uke og diskutert den med såvel USA og Frankrikes presidenter som Storbritannias statsminister. 

Nijjar var en prominent figur i den såkalte Khalistan-bevegelsen, som ønsker selvstendighet for den indiske delstaten Punjab for å unngå det de mener er religiøs undertrykking, og som flere ganger på 70- 80- og 90-tallet var i voldelig konflikt med den indiske staten. Indias utenriksdepartement avviser nå Trudeaus anklager som «absurde», og mener de fjerner fokus fra khalistanske «terrorister og ekstremister som har fått beskyttelse i Canada, der de fortsetter å true Indias selvråderett og territorielle integritet»CBC/BBC News/AP News

FEM AMERIKANSKE STATSBORGERE som har vært fengslet i Iran, noen av dem i flere år og ansett i Vesten som politiske gisler, er på vei til USA som del av en utvekslingsavtale. Biden-administrasjonen har løslatt et tilsvarende antall iranere og frigitt 6 milliarder dollar som har vært fryst på en konto i Sør-Korea for å få amerikanerne hjem. CNN

RASENDE DEMONSTRANTER i den flomrammed...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.