Tre statsledere til Kyiv – snart avgjøres Ukrainas EU-skjebne

LAG KONTINENT, IKKE KRIG: Statslederne i de tre største EU-landene har til felles at de har fått kritikk for sendrektig og tilbakeholden støtte til Ukrainas forsvar mot den russiske invasjonen. Men i dag kom i det minste Mario Draghi, Emmanuel Macron og Olaf Scholz til Kyiv, der de ble møtt av luftvernsirener som varslet om russiske missiler på vei, besøkte den sterkt krigsskadde forstaden Irpin, beundret en grafitti med budskapet «Make Europe, not war» («svært bevegende», ifølge den franske presidenten) og til slutt møtte Volodomyr Zelenskyj. Han vil trolig ta opp Ukrainas søknad om å bli formelt opptatt som kandidat til EU-medlemsskap, som behandles på et viktig toppmøte neste uke. (Den tidligere russiske presidenten Dmitri Medvedevs kommentar til de tre statsledernes Kyiv-besøk er forøvrig dagens mest av-hengslede: «European fans of frogs, liverwurst and spaghetti love visiting Kiev. With zero use. Promised EU membership and old howitzers to Ukraine, lushed up on gorilka (ukrainsk sprit, journ.anm.) and went home by train, like 100 years ago. All is well. Yet, it won’t bring Ukraine closer to peace. The clock’s ticking»)


DU OG JEG PÅ PENSJONIST-VILKÅR: «Husker du ikke at Ketil Stokkan deltok i Melodi Grand Prix med ‘Brandenburger Tor’ er sannsynligheten stor for at du må jobbe til du er minst 70 år før du kan bli pensjonist»: NRK tyr til de virkelige historiske vannskillene for å forklare hva pensjonsutvalget mener om ordningen som skal sikre oss salt i grøten etter at arbeidslive...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.