Tre barn drept i Kharkiv-bombing – Russland etterforskes for krigsforbrytelser

BOMBINGEN AV ET BOLIGOMRÅDE I KHARKIV, som ble kjent via videoer på sosiale medier samtidig som utsendinger for russiske og ukrainske myndigheter møttes til samtaler i går, tok livet av hvertfall ni personer og skadet 37. Tre av de drepte var barn. Ukrainas ambassadør i USA, Oksana Markarova, beskyldte i går Russland for å ta i bruk såkalte termobariske våpen, som er særlig dødelige, rammer i større områder og sprer ild inn i bunkere og andre typiske tilfluktsrom. Den internasjonale straffedomstolen vil etterforske Russland for krigsforbrytelser

Samtalene ved grensen til Hviterussland ga ingen konkrete resultater ut over at partene er enige om å møtes igjen. Ukraina krever umiddelbar våpenhvile og at russiske styrker trekkes ut av landet. Volodymyr Zelenskijsa i en tale at Russland koordinerer angrepene slik at de sammenfaller med samtaler, og at invasjonsstyrken «forsøker å valse over oss». 

Den ukrainske presidenten ber også om at verd...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.