Tok ikke avstand fra vold – nå er han ute av aktivistgruppa

AVVISER IKKE VOLD FOR KLIMA: Miljøaktivisten Joachim Skahjem forlater aktivistgruppa Stopp oljeletinga etter gårsdagens opptreden på NRKs «Debatten». Aktivisten, som deltok i malings-aksjonen mot Vigeland-anlegget i Frognerparken denne uka, ville ikke ta avstand fra vold da han ble konkret utfordret på det. Opptredenen sjokkerte paneldeltakere fra den mer etablerte delen av miljøbevegelsen. «Det å ha slike holdninger viser hvorfor vi ikke bør ta for lett på det som skje nå. Å ikke sette en grense ved vold er alvorlig og helt uakseptabelt», sa Bellona-grunnlegger Frederic Hauge.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.