Tipper du? Da kan noe av pengene dine ha gått til Kina-samarbeid


NORSKE SPILLEMIDLER TIL KINA: Norges Idrettsforbund har mottatt 3,2 millioner kroner av norske spillemidler for å koordinere idrettsavtalen Norge har med Kina, skriver NRK. I 2017 inngikk den daværende regjeringen et samarbeid med kinesiske myndigheter, som gikk ut på å hjelpe Kina med trenere og kompetanse fram mot OL i 2022. Hensikten var blant annet å bedre Norges lunkne forhold til Kina etter at Nobels Fredspris gikk til Liu Xiaobo. Men forbundet har vedtatt at de ikke ønsker å bruke spillemidlene på Kina-samarbeidet. «Jeg har vært tydelig på at vi ønsker disse midlene på siden av spillemidlene. Men det er kulturdepartementets suverene rett til å fatte beslutninger i denne saken», sier idrettspresident Berit Kjøll til kanalen. Idrettsjurist Gunnar-Martin Kjenner mener imidlertid at idrettsstyret kan ha brutt loven. 


FEM GRUNNER TIL KRIG: Russlands president Vladimir Putin står med 100 000 soldater på grensen til Ukraina og krever sikkerhetsgarantier som Vesten sier det er umulig å innfri. Forrige gang presidenten gjorde et åpent utfall mot Ukraina var da Russland annekterte Krim i 2014. Da gikk Putin på noen få måneder opp fra 61 til 86 prosents oppslutning på meningsmålingene. De siste årene har han tatt radikale grep for å sikre sin fremtidige maktposisjon i landet. Samtidig har vanlige russere blitt syke og mistet jobbene sine under pandemien; økon...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.